Raad voor de Journalistiek

De Raad voor de Journalistiek is een onafhankelijke instantie voor zelfregulering van de media.

Iris Musschoot en Jacques Sys nieuwe leden Raad voor de Journalistiek

De Raad voor de Journalistiek heeft twee nieuwe leden. Iris Musschoot en Jacques Sys. Musschoot is directeur van Campus De Persgroep, Sys is hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine. 

Iris MusschootIris Musschoot komt in de Raad namens Vlaamse Nieuwsmedia, de associatie van de Vlaamse dagbladen. Zij volgt Patrick Lacroix op, die CEO werd van het persagentschap Belga. 

Musschoot leidt sinds 2012 Campus De Persgroep, de binnenhuisuniversiteit van De Persgroep die vorming en opleiding biedt aan 26 redacties in België en Nederland. Voordien was ze consultant voor verschillende mediabedrijven,  gaf ze les over media aan de Erasmushogeschool in Brussel en was ze marketingmanager bij Canvas, Ketnet en Het Volk. Musschoot startte haar carrière in Nederland als programmator bij de Brakke Grond in Amsterdam en bij uitgeverij Prometheus/Bert Bakker. Ze studeerde economie. 

Jacques SysJacques Sys komt in de Raad namens The Ppress, de vereniging van uitgevers van de Belgische periodieke pers. Hij volgt Wim Criel op, die in oktober 2015 overleed. 

Sys is hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, een uitgave van Roularta Media Group. Hij begon zijn carrière in 1974 bij het weekblad Sport ’70. Vijftien jaar later stapte hij over naar Sport Magazine om in 1994 hoofdredacteur te worden van Sport/Voetbalmagazine. Sys schreef meer dan 20 jaar wielerverhalen voor Knack en is auteur van drie boeken: de Goden van Club Brugge, Trainerspraat en de Wielergoden van de Lage Landen. Hij studeerde journalistiek in Utrecht.