Raad voor de Journalistiek

De Raad voor de Journalistiek is een onafhankelijke instantie voor zelfregulering van de media.

Telenet en Media.21 nieuwe leden van de Raad voor de Journalistiek

Telenet wordt lid van de Raad voor de Journalistiek. Recent is ook Media.21 toegetreden. Met de nieuwe leden verruimt de Raad zijn draagvlak in het medialandschap.

Telenet is op verschillende vlakken journalistiek actief. Naast live sportverslaggeving heeft Telenet ook verschillende websites met artikels over algemeen nieuws, sport, lifestyle, media,  cultuur enz.  Daarnaast bekleedt Telenet, met zijn recente participatie in De Vijver Media, een belangrijke plaats in het medialandschap.

Met zijn lidmaatschap van de Raad voor de Journalistiek wil Telenet aan zijn gebruikers duidelijk maken dat het de basisregels van de journalistieke beroepsethiek onderschrijft, wanneer het journalistieke producten levert.

Recent trad ook Media.21 toe tot de Raad. Media.21 is de koepelorganisatie van een aantal nieuwsinitiatieven die niet behoren tot een van de klassieke mediagroepen.

De organisatie telt acht leden: Apache.be, DewereldMorgen.be, Doorbraak.be, Express.be, MO*/MO.be, Newsmonkey.be, rekto:verso en Stampmedia. Media.21 is een belangenorganisatie die onder meer opkomt voor een herziening van de bestaande perssteun. Met hun lidmaatschap onderschrijven de leden de principes en het systeem van zelfregulering van de Raad voor de Journalistiek.

Het expliciete lidmaatschap van beide partners verruimt het draagvlak van de Raad voor de Journalistiek tot nagenoeg het hele medialandschap in Vlaanderen, ook al kan de Raad zich ook uitspreken over journalistieke producten en journalistiek handelen van niet-leden, zoals in het verleden al herhaaldelijk gebeurd is.