Wim Criel voorzitter van vernieuwde Raad voor de Journalistiek

Wim Criel, verantwoordelijke uitgever van de Roulartamedia, is voor een periode van vier jaar verkozen tot voorzitter van de Raad voor de Journalistiek. Hij volgt magistraat Eric Brewaeys op, die de afgelopen acht jaar het voorzitterschap uitgeoefend heeft.

Criel was actief betrokken bij de oprichting van de Raad, en hij is lid sedert de oprichting ervan in 2002. Hij heeft ook meegewerkt aan de totstandkoming van de code die de Raad vorig jaar heeft uitgevaardigd.

Tot ondervoorzitter van de Raad is Guido Knops verkozen. Knops is eredirecteur van de Koning Boudewijnstichting en voorzitter van de Open Monumentendag. Hij is in de Raad een van de vertegenwoordigers van de samenleving.

Naast Knops zijn een aantal andere nieuwe leden tot de Raad toegetreden: de journalisten Hubert Van Humbeeck van Knack, Frank Schlömer van De Morgen, de hoofdredacteurs Luc Blyaert van Datanews en Frederik De Swaef van Story, bedrijfsjurist Dominique Raskin van Sanoma magazines, advocate Liliane Versluys en Pieter Knapen, directeur communicatie van de KULeuven.