Website van de raad vernieuwd en aangevuld

Trouwe gebruikers zal het zeker opvallen: onze website steekt voortaan in een nieuw kleedje. Er wordt u een nieuwe en hedendaagse opmaak aangeboden, met een duidelijke verwijzing naar de verschillende onderdelen. Maar vooral moet de website het veel gemakkelijker maken om de uitspraken van de Raad terug te vinden.

Daarom is op de website een dubbele zoekfunctie geïnstalleerd. Die moet het opzoekwerk in de beslissingen en richtlijnen van de Raad – er zijn er tot op heden al bijna honderd – een stuk eenvoudiger maken.

Ga daarvoor eerst naar de pagina ‘uitspraken’ U kunt dan gemakkelijk een beslissing of richtlijn terugvinden, indien u (een deel van) de titel ervan, of de naam van een betrokken partij, intikt in de algemene zoekfunctie. Die algemene zoekfunctie wordt aangeduid in het blauwe kader ‘zoeken in titels van uitspraken’.

Maar u kunt onze beslissingen ook terugvinden aan de hand van een reeks thematische trefwoorden, wanneer u klikt op het blauwe kader ‘zoeken op trefwoord’ of op ‘uitgebreid zoeken’ in de linkerkolom. U vinkt daarna één of meerdere van de opgegeven trefwoorden aan, en komt dan terecht bij alle uitspraken die daarover tot op heden zijn gedaan. Wanneer u bijvoorbeeld het trefwoord ‘dagblad’ aanvinkt, krijgt u de lijst te zien van alle beslissingen die de Raad heeft genomen over dagbladjournalistiek. U kunt ook verder gaan zoeken, en bijvoorbeeld ook het trefwoord ‘beelden/foto’s’ aanvinken, en dan komt u terecht bij alle beslissingen over het gebruik van beeldmateriaal in kranten. En zo kunt u uw zoektocht steeds gerichter maken…

We hopen alvast dat we hiermee de beslissingen van de Raad voor de Journalistiek toegankelijker kunnen maken voor journalisten en voor alle geïnteresseerden. Uw reacties en commentaar kunt u kwijt via info@rvdj.be.