Nieuwe leden Raad voor de Journalistiek

Vanaf januari 2005 telt de Raad voor de Journalistiek drie nieuwe leden. Ze werden op 7 december 2004 aangewezen door de raad van bestuur van de VZW Vereniging van de Raad voor de Journalistiek, nadat enkele leden ontslag hadden genomen.

Jean-Paul van Grieken, secretaris-generaal van de Unie van de uitgevers van de Periodieke Pers UPP, wordt effectief lid. van Grieken is eveneens directeur van Repro PP en Media PP, bestuurder van Reprobel en van de Europese Federatie van de tijdschriften uitgevers FAEP.

Als nieuwe plaatsvervangende leden werden Astrid Rubbens en leen Uyterhoeven aangewezen. Astrid Rubbens is stafmedewerker slachtofferhulp van heet Steunpunt Algemeen Welzijnswerk. Leen Uyterhoeven is woordvoerster van de NMBS en is ook actief in de vereniging van overheidsvoorlichters.

De VZW Vereniging van de Raad voor de Journalistiek heeft ook enkele aanpassingen van het werkingsreglement goedgekeurd, die op 1 januari 2005 ingaan. Bedoeling is de procedure voor de klachtenbehandeling soepeler te laten verlopen.