Minister Lieten koppelt perssteun aan erkenning Raad en naleving code

Minister van Media Ingrid Lieten engageert zich ertoe om de perssteun vanuit haar beleid voortaan te verlenen op voorwaarde dat de mediabedrijven de Raad voor de Journalistiek erkennen en de code van de Raad ook effectief ter harte nemen. Ze zal ook haar collega-ministers oproepen om hetzelfde te doen voor de initiatieven die zij nemen.

Minister Lieten heeft dat gezegd op de persconferentie waarop de nieuwe Code van de Raad voor de Journalistiek is voorgesteld. Lieten deed een oproep tot alle journalisten en alle verantwoordelijken in de  media,met name ook de CEO’s en de aandeelhouders, om de nieuwe code in de dagelijkse praktijk te gebruiken en na te leven.

Ze vroeg om de code ruim te verspreiden op redacties en in journalistenopleidingen. Het feit dat de sector dit initiatief heeft genomen, geeft alvast het signaal dat de deontologie ter harte wordt genomen, aldus nog de minister.

(Foto: Photonews) Minister van Media Ingrid Lieten bij de voorstelling van de code van de Raad voor de Journalistiek. Links: ombudsman van de RvdJ Flip Voets. Rechts: voorzitter van de VZW RvdJ Patrick Martens.