Y.D.W. t/ Het Laatste Nieuws en HLN.be

Titel artikels:

  • HLN.be: Het begon met een mol die naar de burgemeester stapte... en nu is proces rond financieel gesjoemel bij Bommelsraad opnieuw uitgesteld.
  • Het Laatste Nieuws: Proces rond gesjoemel bij Bommels weer uitgesteld. Vier jaar na feiten vraagt verdediging meer tijd voor verder onderzoek.

Samenvatting uitspraak: Het artikel gaat over het proces tegen drie gewezen bestuursleden van de Bommelsfeesten in Ronse. Zij moeten zich samen met drie sponsors verantwoorden voor financiële onregelmatigheden binnen de Raad van de Bommels. Klager neemt aanstoot aan de vermelding van zijn naam en de publicatie van zijn foto.

Klager bekleedde als voorzitter van de Raad der Bommels meerdere jaren een publiek mandaat in Ronse en kan als gewezen voorzitter en organisator van de Bommelsfeesten beschouwd worden als een lokaal publiek figuur. De berichtgeving gaat over zaken die met deze functie en rol te maken hebben. Op de foto staat klager afgebeeld als Bommel bij een publieke manifestatie. De rechtszaak gaat over mogelijke onregelmatigheden tijdens zijn mandaat als voorzitter. Gezien deze elementen is de publicatie van de naam, voornaam en foto van klager geoorloofd en strookt dit met de richtlijn uit de Code over identificatie in gerechtelijke context. 

2024 - 01

Lees de uitspraak [pdf]